gekarameliseerd witloof in gerookt vlees

2 25 0 5
Aantal personen:
  • 8 stronkjes miniwitloof
  • 1 eetl boter
  • 1 eetl Loonse stroop
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • 1 eetl hasseltse likeur
  • 1 theel graanmosterd
  • 8 dunne plakjes gerookt rundsvlees
  • 1 beetje sesamzaadjes en verse kruiden
  1. bak de witloofjes goudbruin in boter, kruid met peper en zout
  2. voeg de stroop toe en laat eventjes karamelliseren
  3. flambeer met een goede scheut hasseltse likeur
  4. voeg de balsamico toe en laat tot de helft inkoken
  5. schep de stronkjes in een ovenschotel, dek af met alufolie en laat in voorverwarmde oven van 175° ongeveer 15 minuten gaar worden
  6. haal de stronkjes uit de schaal en leg ze op een snijplank
  7. rol ieder stronkje in een plak gerookt vlees
  8. roer de graanmosterd nu door het braadvocht en voeg eventueel wat bouillon of water toe wanneer de saus te dik lijkt te zijn
  9. serveer de rolletjes met de saus en werk af met wat kruiden en sesamzaadjes
hildeke3105