Gekarameliseerd varkensvlees

5 40 5 5
Aantal personen:
  • 800 gr varkensvlees (gebraad)
  • 2 sjalotten
  • 2 lente-uitjes
  • scheutje sojasaus
  • 1 el fijne suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • arachideolie
  • solo bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de sjalotten en snij ze fijn.
  2. Snij het vlees in gelijke blokjes en kruid met pezo.
  3. Verhit wat olie en 1 el solo in een braadpan of wok en bak het vlees hierin rondom bruin, voeg de sjalotjes toe en bak even mee.
  4. Als het vlees gaar is, een scheutje sojasaus, citroensap en de suiker toevoegen.
  5. Bak verder onder voortdurend roeren tot het vocht verdampt is en het vlees mooi stroperig bruin kleurt.
  6. Snij de lente-uitjes met het groen in fijne ringen en meng onder het vlees.
  7. Dien op met basmatierijst en gewokte groenten, zoals, reepjes wortel, sojascheuten, platte boontjes...
Victor S.