Gekarameliseerd spruitje met appel en spek

64 20 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram Spruitjes
  • 100 gram spek (sneetjes)
  • 1 zoete appel
  • klontje boter
  • lopende honing
  • aperitief prikkers
  1. Reinig de spruitjes en laat ze gaar koken in lichtgezouten water.
  2. schil de appel en snij in grove stukken.
  3. Prik een spruitje op een prikker en daarna een stukje appel en wikkel er een half sneetje spek omheen.
  4. Laat de boter smelten op een laag vuurtje en bak er de spiesjes op. Als ze langs elke kant even gebakken hebben verdeel je er een beetje honing over en keer je ze nog eens om zodat de honing kan karameliseren. (let wel dat je ze niet laat aanbranden) Dien warm op!! Smakelijk!
  5. tip; Maak grote spiesjes en je kan ze opdienen bij een hoofdgerecht of als voorgerecht!
jho123