Gekarameliseerd eiwit met seizoenfruit en frambozencoulis

613 24 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 appel
  • poedersuiker
  • 1 dl frambozencoulis
  • 200 g suiker
  • 1 dl water
  • 1 kiwi
  • 1 peer
  • munt (blaadjes verse munt)
  • 1 banaan
  • 0.5 ananas
  • 0.5 meloen
  • 1 bakje frambozen
  • 4 aardbeien
  • 3 eiwitten
  • 0.5 citroen
  1. Schil al het fruit en snij ze in gelijke stukjes, verdeel op de borden en werk af met de frambozen en de aardbeien. Verdeel een beetje frambozencoulis over het fruit.
  2. Kook de suiker met het water tot een siroop.
  3. Doe de eiwitten in een grote kom die vetvrij is gemaakt door de binnenwand in te wrijven met een halve citroen.
  4. Klop ze met behulp van een mixer tot schuim en voeg 1 eetlepel suiker toe om ervoor te zorgen dat het niet schift.
  5. Voeg de suikersiroop toe en klop verder tot er een stevig eiwitschuim is ontstaan.
  6. Verdeel het eiwitschuim met behulp van een lepel of een grote ijsschep bovenop het fruit en bestrooi met poedersuiker.
  7. Plaats dit onder de grill op 180°C tot de suiker gekarameliseerd is.
  8. Werk af met enkele blaadjes munt. Serveer er eventueel vanille- of amandelijs bij.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerecht