Gehakttaart met champignons

20 45 2 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gr gehakt
  • 2 sjalotten
  • 1/2 kg aardappelen
  • 250 gr champignons
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 zakje gratinkaas
  • 100 gr paneermeel
  • 100 gr parmezaan
  • boter
  1. - schik het bladerdeeg in een taartvorm, duw goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg, bedek met een laagje paneermeel
  2. - kook de aardappelen gaar, duw door de roerzeef en maak er puree van door 1 dl room toe te voegen en te kruiden met peper, zout en nootmuskaat
  3. - pel de sjalotten en snipper fijn, fruit aan, doe er de tomatenblokjesbij
  4. - reinig de champignons en snij in stukjes, bak de champignons apart in een pan met een klontje boter, kruid alles met peper en zout
  5. - doe het gehakt in een pan en laat rul bakken
  6. - schep een laagje puree op het bladerdeeg, schik hierboven een laagje rul gebakken gehakt, daarboven de champignons en giet de tomatensaus erover
  7. - bestrooi met de gratinkaas en de parmezaan
  8. - bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 min
  9. Lekker met een slaatje
Lydievr