Gehaktschotel

672 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden en gaargekookt
  • 600 g gemengd gehakt
  • 50 g Solo
  • 1 soeplepel bloem
  • 2 uien, grofgehakt
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gr)
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook, elk uit de knijper
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 30 g Solo
  • 1 eigeel
  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. 2; Laat 50 g Solo smelten en stoof hierin de uien glazig. Doe het gehakt erbij, kruiden met peper, zout en 1 knoflookteentje uit de knijper. Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul (rulbakken = al roerend het vlees gaarbakken).
  3. 3; Roer 1 soeplepel bloem door het gehaktmengsel, overgiet met de tomatenblokjes en laat de saus op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.
  4. Prak de gaargekookte aardappelen fijn met een stamper.
  5. Roer de Solo + eigeel door de aardappelpuree, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Schep het gehakt in een ovenschotel, en bedek met een laag aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas.
  7. Gratineer het gehakt Parmentier gedurende 20 minuten in de oven.
Nath Lh