gehaktschotel

47 30 4 5
Aantal personen:
  • 600 g gemengd gehakt
  • 200 g geraspte wortels
  • 250 g bleekselder
  • 1 middelgrote ui (versnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g aardappelen
  • 125 g geraspte gruyère
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • 2 eetl olie
  • boter of margarine
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. Snij de selder in boogjes. Fruit de ui in olie. Doe de wortels erbij, samen met de selder en het gehakt. Bak het gehakt rul.
  2. Voeg er de tomatenpuree aan toe, en de geperste knoflook. Roer er de room door en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat met het deksel op de pan ongeveer 8 minuten stoven.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, voeg een klontje boter en de melk toe en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.. Roer er de gruyère door.
  4. Schep het gehakt in een beboterde ovenschaal. Dek af met aardappelpuree en leg er enkele botervlokjes op. Zet 20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven, tot er een goudbruin korstje op komt.
  5. Serveertip
  6. Geef er broccoli bij, bestrooid met geschaafde geroosterde amandelen, of een groene salade.
sabrina1989