gehaktschotel van champignons en aardappelpuree.

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr gehakt(rund,varken)
  • 500 gr champignons (blik)
  • 1 groentebouillonblokje
  • solo margarine
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gr)
  • 1 grote ajuin (fijn snijden)
  • tabasco (enkele druppels)
  • aardappelen
  • 2 el solo vloeibaar(voor puree)
  • wat melk
  • peper,nootmuskaat
  • 100 gr geraspte parmezaankaas
  1. - champignons goed laten uitlekken en zeer goed droog maken.
  2. - solo laten verhitten en ajuin enkele minuten fruiten.
  3. - gehakt ernij doen + het bouillonblokje verkruimeld erbij.
  4. - rul bakken( +- 5 à 6 minuten)
  5. - champignons + tomatenblokjes toevoegen.
  6. - wat roeren en op zacht vuurtje 30 minuten laten sudderen.
  7. - enkele druppels tabasco toevoegen.( voor wie het wat pittiger wil).
  8. - puree maken + op smaak brengen met peper,nootmuskaat,melk en de vloeibare solo.
  9. - oven voorverwarmen op 200 graden.
  10. - gehakt - tomatensaus in een ovenschten doen.
  11. - puree erover scheppen.
  12. - bestrooien met de parmezaankaas.
  13. - in de oven voor 20 minuten .....en klaar
  14. - hhhmmmmmm.
  15. p.s. wie verse champignons wil gebruiken : deze eerst in schijfjes snijden en voorstoven zodat het vocht er al uit is
sergedonni