gehaktschotel met paprika en bloemkool

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 400 GR gehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel chilipeper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 300 ML kippenbouillon
  • peper en zout
  1. was de bloemkool en verdeel in roosjes.
  2. Was de paprika, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes (brunoise)
  3. schil de uien en snij ze in ringen.
  4. Bak het gehakt en plet het tijdens het bakken fijn met een vork;
  5. zodra het gehakt lichtjes gebakken is, voeg je paprika, oregano, tijm, chilipeper, tomatenpuree, azijn, bruine suiker, en kippenbouillon toe;
  6. Laat 5 minuten stoven
  7. voeg vervolgens de bloemkool toe en laat 10 minuten stoven
  8. Werk af met peper en zout
NelekeP