Gehaktschotel met champignons en aardappelpuree

23 70 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr gehakt ( bij voorkeur varken/rund )
  • 500 gr champignons , in schijfjes gesneden
  • 400 gr tomatenblokjes ( liefst vers , blik ook goed )
  • 30 gr bakboter
  • 2 uien ( zoete bij voorkeur )
  • 1 kg aardappelen , geschild en in blokjes gesneden
  • 2 el vloeibare boter , voor de puree
  • 1.5 dl melk ( liefst volle )
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • peper en nootmuskaat
  1. Verhit de boter en fruit de ajuin enkele minuten.
  2. Doe het gehakt erbij en een verkruimeld groentebouillonblokje en bak deze rul (ongeveer 5 minuten).
  3. Voeg de champignons en tomatenvlees toe. Laat op een zacht vuurtje de saus 30 minuten sudderen.
  4. Kook de aardappelen gaar. Giet af en pureer de aardappelen.
  5. Breng op smaak met peper, nootmuskaat, melk en vloeibare boter.
  6. Verwarm de oven voor op 200° C.
  7. Schep de gehakt-tomatensaus in een ovenschotel en bedek met een laag aardappelpuree.
  8. Bestrooi met parmezaan en zet de gehaktschotel met champignons en aardappelpuree 20 min in de oven .
  9. Eet smakelijk :)
troubs