Gehaktmuffins

54 35 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Deegbodem:
  • 300 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 2 eieren
  • 150 g Solo
  • 200 g cheddarkaas voor de toplaag
  • Vleesvulling:
  • 0.5 kg gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de olie in een braadpan, voeg de gesnipperde knoflook en ui toe en laat lichtjes kleuren. Voeg vervolgens het gehakt en de blokjes rode paprika toe en kruid met een snuifje zout. Laat 15 minuten stoven.
  2. Meng de bloem, het zout, de Solo en de eieren goed door elkaar.
  3. Rol het deeg uit en steek er rondjes uit of snijd het deeg in stukken zodat je de vormpjes van een muffinbakvorm makkelijk kunt bekleden.
  4. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak 20 minuten tot het deeg goudbruin is.
  5. Neem de gebakken muffinvormpjes, voeg de vulling toe en strooi er de geraspte cheddarkaas over. Bak de muffins nog 10 minuten af.
Solo