Gehaktcijfers met een prima peterseliedip en gemengde rijst

9 25 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 300 g witte rijst
  • 15 g (klein bosje) peterselie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el gyroskruiden
  • Solo Vloeibaar
  • 6 el crème fraîche
  • 1 grote aubergine
  • 150 g fijne wortelreepjes
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt nagaren.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Meng het gehakt met 3 eetlepels peterselie en 1 eetlepel gyroskruiden. Rol van het gehakt 10 dunne rolletjes, maak er cijfers van en leg ze op een (ingevet) bakblik. Bestrijk ze dun met Solo Vloeibaar.
  5. Zet het bakblik in de oven en laat de gehaktcijfers in ca. 15 minuten gaar worden.
  6. Roer ondertussen de crème fraîche met 1 theelepel gyroskruiden, 2 eetlepels koud water en 3 eetlepels peterselie.
  7. Snijd de aubergine in kleine stukjes.
  8. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de aubergine met de wortelreepjes en de rest van de gyroskruiden 8 minuten. Schep de warme rijst en de rest van de peterselie erdoor.
  9. Verdeel de rijst over 4 borden, leg de gehaktcijfers erop en schep de peterseliedip ernaast.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht