Gehaktbrood

32 65 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg gemalen mager rundvlees of gemengd gehakt
  • 75 g broodkruim
  • 4 lenteuitjes, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden
  • 1 middelgrote wortel, schoongemaakt, geschild en grof geraspt
  • 2 grote eieren
  • 3 eetl worcestershiresaus
  • 3 eetl mosterd
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde en vermalen tijm
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
  2. Doe het gemalen rundvlees in een grote kom. Voeg het broodkruim, de lenteuitjes en de geraspte wortel toe. Klop de eieren, worcestershiresaus, mosterd, tomatenpuree, tijm, zout en peper in een aparte kom. Giet het mengsel over het vlees en meng alles met de handen door elkaar.
  3. Leg het vlees op een bakplaat en vorm het met bevochtigde handen tot een langwerpig brood.
  4. Bak ± 50 minuten tot het vlees binnenin niet langer roze is (de braadthermometer moet 70° C aanwijzen).
  5. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat 5 minuten staan. Dien warm op.
sabrina1989