Gehaktbrood met paprika

23 90 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr gemengd gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 eieren
  • 4 el paneermeel
  • olijfolie
  • 100 gr gemalen parmezaan
  • gedroogde tijm
  • peper en zout
  1. - snij de paprika's doormidden, leg ze onder de grill tot de schil blazen vormt en bijna zwartgeblakerd is
  2. - laat ze afkoelen in een gesloten plastic zak, verwijder nu de schil en snij de paprika in reepjes
  3. - maak het gehakt aan met de fijngesnipperde ui, de geperste knoflook, de eieren en het paneermeel
  4. - voeg er de gemalen kaas aan toe en een mespunt tijm, kruid indien nodig met peper en zout
  5. - bestrijk een rechthoekige ovenschaal met olie, vul de schaal met afwisselend een laagje gehakt en een laagje paprikasnippers
  6. - eindig met een laag gehakt, strooi bovenop nog wat paneermeel, besprenkel lichtjes met olijfolie
  7. - zet het gehaktbroodje 1 uur in de oven op 175°C
  8. Lekker warm of koud, met een pittig tomatensausje.
Lydievr