Gehaktbrood met krieken

25 45 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr gemengd gehakt of kalfsgehakt
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • solo vloeibaar
  • 1 bokaal krieken zonder pitten
  • 1 el vanillepuddingpoeder
  • zacht paprikapoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Pel en snipper de sjalot fijn.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.
  4. Doe het gehakt, ei, paneermeel en sjalot in een kom, afkruiden met pezo, kneed alles goed door mekaar en vorm tot een broodje.
  5. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg hierin het gehaktbroodje.
  6. Bestrooi het broodje met een weinig paprikapoeder en met enkele steepjes solo vloeibaar.
  7. Zet het gehaktbroodje 25 à 30 minuten in de warme oven en nadien nog 5 minuten onder de grill tot het mooi bruin kleurtje heeft.
  8. Giet de krieken af en vang het vocht op in een steelpannetje.
  9. Doe het vanillepuddingpoeder bij het kriekenvocht en breng al roerend aan de kook tot het mooi is ingedikt.
  10. Doe de krieken bij het sap en laat op een laag vuur opwarmen..
  11. Haal het gehaktbrood uit de oven en snij in plakken, napperen met de krieken en het sap en dien op met gebakken aardappelschijfjes of vers stokbrood.
  12. Gabkken aardappelschijfjes: schil 6 gelijkmatige vastkokende aardappelen en snij ze vervolgens in plakjes van +/- 1 cm. Verhit wat olijfolie en 1 el solo in een pan en bak hierin de aardappelen mooi bruin en gaar. Bestrooi de aardappelen net voor het opdienen met fleur de sel.
Victor S.