Gehaktbrood met ham en kruidenkaas in bladerdeeg

26 40 2 5
Aantal personen:
  • 500 gr Gehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 eierdooiers
  • peper, zout en nootmuskaat
  • paneermeel
  • Solo vloeibaar
  • 150 gr kruidenkaas
  • 150 gr (been)ham
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 tomaten
  • 1 vel bladerdeeg (ongeveer 24 cm)
  1. Hak de sjalotjes en de peterselie fijn.
  2. Meng het gehakt met de gehakte sjalotjes, peterselie, 1 eierdooier en het paneermeel en kruidt goed af met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Gebruik zoveel paneermeel tot het gehakt niet meer aan je vingers blijft plakken.
  4. Verdeel het gehakt in 2 gelijke rechthoekige helften, maar zorg ervoor dat ze kleiner zijn dan de breedte van het bladerdeeg.
  5. Rol het bladerdeeg uit en leg er in het midden een helft gehakt op.
  6. Smeer er de Solo vloeibaar op uit, leg de ham erop en smeer daarop de kruidenkaas, gevolgd door de ontpitte en ontvelde in stukjes gesneden tomaten.
  7. Leg daarop de tweede helft van het gehakt.
  8. Smeer de rand van het bladerdeeg in met eigeel.
  9. Plooi het bladerdeeg vrij strak dicht als een omslag en strijk wat eigeel op de oppervlakte om het deeg mooi bruin te laten worden.
  10. Leg het geheel op een ingevette ovenschaal.
  11. Bak het in de oven gedurende 25 min op 180°.
Rony_DS