Gehaktbrood met ei

9 90 5 5
Aantal personen:
  • 800 gr gemengd gehakt
  • 2 eieren
  • 3 el broodkruim, liefst vers
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 12 groene olijven zonder pit
  • 1 bio citroen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • solo vloeibaar
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de tomaten en olijven in stukjes. Spoel de citroen en rasp de schil. Pel ui een knoflook en snipper fijn.
  2. Meng het gehakt met de tomaten, de olijven, het broodkruim, ui, knoflook en de zeste van de citroen, afkruiden met pezo.
  3. Kook de eieren 10 minuten, pel ze.
  4. Verwarm de oven voor op 180°.
  5. Vet een langwerpige cakevorm in met solo vloeibaar en leg hierin de helft van het vlees, leg daar bovenop de 2 hardgekookte eieren en als laatste de rest van het vlees.
  6. Zet het gehaktbrood 1 uur in de warme oven, controleer met een spies of het gehakt volledig gaar.
  7. Snij het gehaktbrood in plakken en dien op met groenten naar keuze, gekookte aardappelen en een bruine vleessaus.
  8. Lekker met fijne gestoofde sperzieboontjes, wortelen of witloof, of....
Victor S.