Gehaktballetjes

8 50 5 5
Aantal personen:
  • 700 gr gemengd gehakt
  • 50 gr gerookte spekblokjes
  • 3 dl runderbouillon
  • 1 sneetje witbrood
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el vers gehakte muntblaadjes
  • 2 el vers gehakte oregano
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • 6 sjalotjes in ringen gesneden
  • gehakte peterselie
  • chilipoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Week het brood even in de melk en knijp het goed uit.
  2. Vermeng het brood met het gehakt, het ei, het spek, de knoflook, de munt en de oregano, kruiden naar eigen smaak met chilipoeder en pezo.
  3. Vorm van het mengsel 12 gelijke gehaktballen en bak ze rondom bruin in wat olijfolie en een eetlepel solo.
  4. Doe er de sjalot bij en bak even mee.
  5. Blus het geheel met de bouillon, zet het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen, of tot de saus wat is ingedikt.
  6. Dien goed warm op met gekookte aardappelen en sperzieboontjes, bestrooi de gehaktballen met gehakte peterselie en versier met enkele muntblaadjes.
Victor S.