Gehaktballetjes op Oosterse wijze

11 40 3 5
Aantal personen:
  • 800 gr h.o.h gehakt
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 3 1/2 el Panko ( Japans broodkruim)
  • 2 appels Granny Sniths geschild en geraspt
  • 2 lente ui in ringen
  • 2 teen knoflook geperst
  • 1 stukje gember van 4 cm geraspt
  • zeste van 1 limoen
  • 4 el verse koriander fijn gesneden
  • 2 el vissaus
  • 2 dl runderbouillon van blokje
  • 4 el zoete Thaise Chilisaus
  • 350 gr glasnoedels
  • olie of boter om in te bakken
  1. Meng in een grote kom het gehakt met het ei, de panko, de geraspte appels, lente-ui, knoflook en gember. Voeg de limoenrasp, koriander en de vissaus toe, kruid met peper en zout en meng tot een samenhangend geheel.
  2. Vorm met natte handen kleine balletjes en bak ze rondom bruin in wat boter of olie. Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm.
  3. Blus het aanbaksel met de bouillon, voeg de chilisaus toe en laat even inkoken. Leg de balletjes terug in de pan en laat ze even doorwarmen in de saus. Serveer meteen, met glasnoedels of rijst.
  4. Lekker met wat atjar of licht pittige komkommersalade .
  5. Of serveer ze als snack balletjes.
  6. Bron Libelle lekker
Love to Cook