Gehaktballetjes met tomatensaus en selder

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 tomaten in stukken gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • tijm
  • laurier
  • 40 gram boter
  • 1/2 bussel selder
  • 1 kilogram gemengd gehakt
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 6 gekookte aardappelen
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  1. Stoof de ui en de look in een pan met wat boter. Voeg er de tomaten, de tomatenpuree, tijm en laurier bij.
  2. Laat stoven op een zacht vuurtje gedurende een half uurtje, haal de laurier eruit, mix de saus en duw ze door een zeef. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de selder in blokjes van 5 mm breed en 4 cm lang. Stoof de selder in een pan met wat boter en houd hem apart.
  4. Meng het gehakt met peper en zout, eierdooier en paneermeel en maak er balletjes van (80 gram per balletje). Leg ze in de pan en laat ze op een zacht vuurtje 15 minuten garen. Voeg er tijdens de laatste 5 minuten de selder aan toe.
  5. Pureer de aardappelen en meng ze met peper, zout en nootmuskaat.
Pascal Claessens
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht