gehaktballetjes met tomatensaus en paprika's

19 45 4 5
Aantal personen:
  • 750 gr gemengd gehakt
  • 2 eetl paneermeel
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1 st ei
  • 2 eetl olie en 50 gr boter
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 1.5 dl room
  • 250 gr kleine champignons
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 theelepels mosterd
  1. meng het gehakt met het ei, mosterd, paneermeel, paprikapoeder en wat peper
  2. draai balletjes van
  3. verhit de loie en de helft van de boter en bak de balletjes goudbruin
  4. smelt de rest van de boter en fruit de ui
  5. voeg dan de champignons toe en de fijngesneden paprika's en bak alles tot gaar is
  6. voeg nu de tomatenpuree, de tweede lepel mosterd , de bouillon en de room bij
  7. laat alles nog 5 minuutjes pruttelen
  8. voeg de balletjes bij de saus en dien op met tagliatelli en werk eventueel af met een beetje gemalen parmezaanse kaas
  9. een variant van de gewone balletjes in tomatensaus en bovendien bevat paprika veel vitamine c dus...
hildeke3105