GEHAKTBALLETJES MET ROZEMARIJN

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 500 g rundsgehakt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eiwitten
  • 1 el gehakte bieslook en peterselie
  • zonnebloemolie
  • worcestersauce
  • peper en zout
  • 150 g fijngesneden ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 literblik tomaatblokjes
  • 1 dl rode wijn
  • 1 el zacht paprikapoeder
  • verse rozemarijn
  1. Maak het gehakt aan met het paneermeel en de eiwitten. Voeg er de gehakte tuinkruiden aan toe. Kruid naar smaak met worcestersauce, peper en zout.
  2. Maak nootgrote balletjes. Bak ze gaar en goudbruin in een koekenpan, in zonnebloemolie.
  3. Fruit de uisnippers glazig in de olijfolie. Blus met de wijn. Laat inkoken tot de vloeistof bijna verdampt is. Doe er de tomaatblokjes, het paprikapoeder en 1 takje rozemarijn bij. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan, in de open pan. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Leg de balletjes in de saus. Laat nog even goed doorwarmen.
  5. Lekker met pasta en een frisse groene salade.
NelekeP