Gehaktballetjes met pompoencrème

12 30 3 5
Aantal personen:
  • 500 GR gehakt
  • 1 ei
  • 1 stengel bleekselder, in boogjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 4 eetlepels eetlepels wit broodkruim
  • 1 snuifje gedroogde rozemarijn
  • worcester-saus
  • peper uit de molen en zout
  • 200 gr vruchtvlees van butternutpompoen
  • 1/2 dl kalfsfond
  • 1 dl room
  1. Roer het ei los met de tomatenpuree. Vermeng met het gehakt. Voeg er het broodkruim, de rozemarijn, de sjalotsnippers
  2. en de selder aan toe. Breng op smaak met worcestersaus en peper uit de molen.
  3. Maak nootgrote balletjes van het gehakt en leg ze in een stoommandje. Dek af en stoom ze 10 tot 15 minuten.
  4. Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes en stoom ze gaar. Pureer ze met de mixer, samen met de kalfsfond en de room. Warm
  5. even door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Lepel de hete saus bij de balletjes. Serveer meteen.
  7. Lekker met gestoomde aardappeltjes in de schil. Stomen: kleine aardappeltjes zijn gaar na 7 tot 10 minuten. Zet ze in een apart mandje onder het mandje met de balletjes.
NelekeP