Gehaktballetjes met krielaardappeltjes en spruitjes

17 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 400 g rundergehakt
  • paprikapoeder
  • 450 g spruitjes
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 800 g voorgekookte krielaardappeltjes
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 dl kookroom
  1. Verkruimel de plakjes ontbijtkoek. Meng in een kom het gehakt met de ontbijtkoekkruimels, 1 theelepel peper, wat zout en 2 theelepels paprikapoeder. Draai er (met natte handen) 20 kleine balletjes van.
  2. Maak de spruitjes schoon en kook ze ca. 5 minuten in kokend water. Giet ze af en laat uitlekken.
  3. Verhit in een pan de Solo Vloeibaar, wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de gehaktballetjes erin en bak ze in een paar minuten rondom bruin.
  4. Verlaag het vuur en bak ze nog 4 minuten. Voeg de krielaardappeltjes en de spruitjes toe en bak ca. 7 minuten. Roer de kerstomaatjes erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de Kookroom toe en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder.
  5. Verdeel het balletjesmaal over 4 diepe borden.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht