Gehaktballetjes met geroosterde pompoen

9 45 2 5
Aantal personen:
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 500 gr pompoen
  • 3 el olijolie
  • 6 blaadjes salie
  • 1 rood pepertje
  • 4 el broodkruim
  • 1 ei
  • peper&zout (pezo)
  • rucola
  1. Verwarm de oven voor op 200° electrisch of 175° hete lucht.
  2. Maak de pompoen schoon en besprenkel met 2 el olijfolie.
  3. Rooster ze ongeveer 20 à 30 minuten in de warme oven.
  4. Snijd de salie fijn, maak het pepertje schoon, verwijder de zaadlijsten en hak fijn.
  5. Meng het gehakt met het broodkruim, de salie, de rode peper en het ei., kruid met pezo.
  6. Draai van het gehakt kleine balletjes en bak deze in 1 el olijfolie aan.
  7. Laat ze ongeveer 6 à 8 minuten bakken tot ze rondom bruin en gaar zijn.
  8. Serveer met de geroosterde pompoen en rucola en een stukje stokbrood.
Victor S.