gehaktballetjes in tomatensaus

106 69 2 5
Aantal personen:
  • 250 gram rundsgehakt
  • 250 gram varkensgehakt
  • 1/4 ui
  • 1/4 teentje look
  • 1 bussel verse bladpeterselie
  • 90 gram paneermeel
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1/2 liter water
  • 1/2 ui
  • 10 ml olijfolie
  • peper en zout
  1. Hak ui, look en peterselie heel fijn. Meng ze in ee nkom met het vlees en de andere ingrediƫnten en kneed alles met de blote handen tot een massa. Draai die tot kleine balletjes, die je licht laat bakken in hete olie. Haal de balletjes uit de olie. Voor de saus: doe de fijngehakte ui in de olie, haal de geplette tomaten door een zeef en giet ze erbij. Voeg het water toe, kruid met peper en zout en laat 10-15 min.koken. Laat de saus op een zacht vuurtje verder pruttelen, doe de balletjes erin en laat ze 35-40 min.koken.
Chrisje_41