Gehaktballetjes in tomatensaus op grootmoeders wijze

39 30 3 5
Aantal personen:
  • 600 g gemengd gehakt
  • 50 g Solo
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 3/4 blokje vleesbouillon
  • 3 eetlepels vloeiende bloem
  • 1 doosje tomatenpuree
  • 1 prutje ketchup
  • 12 druppels azijn
  • 1 theelepel witte kristalsuiker
  • 6 komkommertjes
  1. - draai het gehakt in balletjes
  2. - maak de champignons proper en snij ze in schijfjes
  3. - laat een lepel Solo smelten in een pan en voeg er de champignons aan toe
  4. - los het bouillonblokje (runds- of kip-) op in een groot glas water
  5. - doe 3 eetlepels vloeiende bloem in water om een opgeloste brij te bekomen
  6. - smelt een lepel Solo in een pot en voeg er de opgeloste bouillon bij
  7. - voeg er al roerend de opgeloste vloeiende bloem aan toe
  8. - doe er de tomatenpuree bij samen met een prutje ketchup
  9. - nog wat extra water (naar wens : slappe of dikke saus) en aan de kook brengen
  10. - enkele druppels azijn (zuur) en een theelepel kristalsuiker (zoet)
  11. - voeg er dechampignons en gesnipperde komkommertjes aan toe
  12. - bak de gehakballetjes met een korstje aan en voeg ze bij de saus
  13. - serveer met natuuraardappelen of aardappelpuree
chantalm