Gehaktballetjes in tomaten-groetensaus

10 40 3 5
Aantal personen:
  • 400 gr gehakt of gehaktballetjes( vers)
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 1 kleine courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1à2 blokjes kippebouillon
  • 1 klontje solo
  1. Gehaktballetjes draaien, grote van een okkernoot.
  2. Boter smelten, ui fijnsnijden en stoven, wortel ook in kleine blokjes snijden en meestoven.
  3. Courgette ontpitten en ook in fijne blokjes snijden even meestoven. Tomaten eerst fijn mixen en dan bij groente voegen,
  4. zachtjes aan de kook brengen, eventueel beetje verdunnen met water, bouillon blokje toevoegen, gehaktballetjes toevoegen en zeker 20 minuten op zacht vuurtje laten meekoken.
  5. eventueel bijkruiden met nog bouillonblokje of half en beetje bijkruiden met draai van de pepermolen.
  6. Lekker met rijst, pasta of met stokbrood.
kookaholic