Gehaktballetjes in mosterdsaus

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 1 a 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel paneermeel
  • Snuifje zout, peper, nootmuskaat
  • snuifje basilicum en oregano
  • 1 tablet Groentenbouillon
  • Water
  • Eventueel wat maizena
  • 500 ml kookroom
  1. Prepareer gehakt: voeg aan het gehakt de ui, look, kruiden, ketchup, een beetje mosterd, ei en paneermeel toe en meng.
  2. Maak balletjes van het geprepareerde vlees.
  3. Bak balletjes in boter of olie.
  4. Maak bouillon van het tabletje groentenbouillon en water.
  5. Doe kookroom in een pot en voeg de bouillon, de rest van de mosterd en de balletjes toe.
  6. Laat pruttelen op een laag vuurtje. Voeg eventueel wat maïzena toe om de mosterdsaus wat te verdikken, indien nodig.
Natje_9999