Gehaktballetjes in curryroomsaus met gele paprika en ananas

14 40 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr basmati rijst en 1 bouillonketeltje groenten
  • 350 gr rundsgehakt
  • 1 dl room, 1 ui en 2 gele paprika's
  • 1 blik ananas (400 gr)
  • 2 soepplepels solo en 1 zakje currysaus
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met het Knorr Bouillonketeltje.
  2. Doe het gehakt in een schaal en breng het op smaak met peper en zout. Draai er kleine balletjes van.
  3. Pel en snipper de ui en snijd de paprika’s in reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken.
  4. Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten mooi goudbruin.
  5. Voeg vervolgens de ui en paprika toe en roerbak deze enkele minuten mee.
  6. Voeg nu het zakje Currysaus en room toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  7. Zet het vuur laag en warm de ananasstukjes 1 minuut mee.
  8. Serveer de gehaktballetjes in curryroomsaus met de rijst.
  9. Kooktip:
  10. Lekker met een knapperige salade van een geraspte winterwortel, een kwart geschaafde witte kool met een handje rozijnen. Maak de salade als eerste klaar, voeg 3 eetlepels Effi Slasaus Zachte Citroen toe en laat de salade gedurende de bereidingstijd zacht worden.
hildeke3105