Gehaktballen met mozzarella, tomaat en courgette

0 0 5 5
Aantal personen:
  • 250 gram gehakt
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 bol mozarella
  • 1 handvol verse basilicum, fijngehakt
  • 3 el pesto
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tomaten, gepeld en in parten
  • 1 courgette, in slierten
  • 1 handvol verse oregano
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Doe het gehakt, het sjalotje, 1 teentje knoflook en de basilicum in ene mengkom en kneed goed. Kruid met peper en zout.
  3. Maak twee grote ballen van het gehaktmengsel en steek een stuk mozzarella met wat pesto in de kern van de gehaktbal. Leg in een ovenschaal en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Stoof een teentje knoflook aan in olijfolie, voeg de tomatenstukjes, de balsamico en de oregano toe en laat op een zacht vuur een 8-tal minuten inkoken.
  5. Bak de courgetteslierten heel kort even in de pan met wat olijfolie, zwarte peper en zout.
  6. Serveer de gehaktballen met de courgetteslierten, de compote van tomaat en wat pesto.
So-Phie