gehaktballen en risotto van griekse pasta

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 cm gehakte gember
  • kurkuma
  • ras el hanout
  • komijn
  • ketchup
  • 1 courgette (geraspt)
  • 1 pak kleine griekse pasta (kritharaki)
  • 2 of 3 sjalotjes
  • 4 lente uitjes
  • olijfolie
  • bouillonpoeder (kip, groenten of rund)
  • tomatenpuree
  1. gehaktballen
  2. verwarm de oven voor op 200°C. meng het gehakt met het rauwe ei, een scheutje ketchup, geraspte courgette, geraspte gember, en kruiden. Rol grote gehaktballen en leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C en laat ongeveer 30 Minuten garen
  3. risotto
  4. doe de sjalotjes in een gietijzeren braadpan. Fruit in wat olie. Doe de pasta erbij en laat enkele minuten meefruiten. Zet onder met heet water. Voeg er wat bouillon en tomatenpuree bij. Controleer het gaarproces. Voeg indien nodig na 10 à 15 minuten wat warm water en /of bouillonpoeder toe naar smaak.
NelekeP