gehaktballen (bouletten)

7 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 ei
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 beschuiten
  • 1/2 bussel peterselie (eigen goesting)
  • 4 sjalotjes
  • 1 soeplepels mosterd
  • 1/2 liter warm water+ 1/2 rundsbouillon blokje
  1. - doe alles in een grote mengkom in deze volgorde;
  2. het gehakt,het ei,goed wat peper,de nootmuskaat,de beschuiten(verkruimeld),de fijn gesneden peterselie,de fijngesnipperde sjalotjes,en de mosterd.
  3. -goed mengen met de vingers.
  4. - ballen van rollen naar eigen gewenste dikte.
  5. -halfuurtje in de frigo laten stijven.
  6. -.........
  7. -in een braadpan met solo de bouletten 5 minuten laten aanbakken aan 1 zijde.
  8. -omdraaien en 5 minuten aan de andere zijde laten aanbakken.
  9. -een deel van de rundsbouillon bij gieten en op een kleiner vuur 15 à 20 minuten laten stoven met deksel op.
  10. -misschien wat bouillon vocht bijdoen.
  11. -klaar.
  12. -serveer tip; gekookte patatjes met sla en tomaatjes,beetje mayonaise.
sergedonni