Gehakt taartje

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram gemengd gehakt (rund / varken)
  • 1 vel bladerdeeg (voorverpakt Colruyt)
  • 1 halve rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ajuin (lichtjes aangestoofd)
  • 2 soeplepels paneermeel
  • 1 soeplepel fijne geraspte kaas (zoals parmezaan)
  • 1 eetlepel gemengde kruiden (paprika, curry, basilicum, oregano, peper, cayenneopeper)
  • 1 eetlepel bakboter Solo
  • 1 ei eigeel
  • 1 ei opgeklopt
  • 1 teentje knoflook (lichtjes aangestoofd)
  • 1 zakje geraspte kaas (gruyere of zo)
  • 1 eetlepel komijnzaadjes, sesamzaadjes, pijnboompitjes, zonnebloempitjes
  • 1 theelepel pizzakruiden
  1. Doe het gehakt in een grote mengkom, voeg het opgeklopte ei, de paneermeel, de gemengde kruiden, de geraspte parmezaankaas, de (lichtjes aangestoofde) ajuin en knoflook en de paprika toe. Kneed met de handen tot je een mooie bal kunt maken. Doe dit in een ovenschotel en duw plat tot je een gelijke bovenkant hebt. Bestrooi met geraspte kaas. Rol het vel bladerdeeg af op dit geheel. Bestrijk het vel met losgeklopt eigeel (met een paar druppels water in). Bestrooi met de pizzakruiden en / of de sesamzaadjes of komijnzaadjes of nootjes naar wens. Schuif 25 minuutjes in de voorverwarmde oven op 180°C. Na het bakken in kleine stukken verdelen. Smakelijk!
njo01