Video afspelen

Gehakt muffins met rode paprika en gedroogde tomaat

123 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 60 g paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g verse peterselie
  • 10 g verse tijm
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 gegrilde paprika in pot op olie
  • 50 g gedroogde tomaatjes op olie
  • 1 el Solo margarine
  • 1 zakje gemengde salade
  • 1 lente-ui
  • 0.5 el witte wijnazijn
  • 2.5 el olijfolie extra vergine
  • Extra nodig: muffinvorm
  1. Verhit de oven tot 190 °C. Pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn. Snijd de gegrilde paprika en de zongedroogde tomaten in reepjes. Spoel de verse groene kruiden en snipper ze fijn.
  2. Doe het gehakt, het ei en het paneermeel in een grote kom en voeg de fijngesnipperde knoflook, de groene kruiden, de koriander, de komijn, de rode paprika, de zongedroogde tomaten en peper en zout naar smaak toe. Kneed tot alles goed gemengd is. Rol er balletjes van zo’n 6 cm doorsnede van.
  3. Bestrijk de muffinvormpjes met Solo margarine en vul ze met het gehakt. Bak de gehaktmuffins in ongeveer 30 minuten gaar in de hete oven. Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes. Klop een dressing van de azijn, de olijfolie en peper en zout naar smaak. Meng de sla met de bosui en de dressing.
  4. Haal de gehakt muffins uit de oven en serveer ze warm met de frisse groene salade.
Solo
Meer inspiratie

VleesVoorgerecht