Gegrillde Crottin de Chavignol met tijm en speculoos

11 20 4 5
Aantal personen:
  • 4 Crottin de Chavignol (geitenkaasje)
  • 1 gemengde sla
  • 1 bosje radijsjes
  • kerstomaatjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 à 4 el vloeibare honing
  • 4 el verkruimelde speculoos
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 klontje boter
  • peper en zout
  1. Verdeel de sla, de radijsjes en de tomaten over 4 borden. Breng de wijn aan de kook samen met 1 el honing en 2 takjes tijm. Laat 2 minuten koken, klop er een klontje koude boter door en breng op smaak met zout en peper. Laat deze saus lauw worden.
  2. Schik de kaasjes in een ovenschotel. Verdeel de honing en de overgebleven tijm op de kaasjes en gril enkele minuten in de oven, onder de hete gril. Schik de kaasjes op de sla, verdeel er verkruimelde speculoos over en verdeel de saus over de kaasjes. Dien warm op.
Ilse DW