Gegrilde Zalm met Spinazie op Catalaanse wijze

578 15 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 500 g pasta
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 450 g bladspinazie
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 600 g zalmfilet
  • vijfkruidenpeper
  1. Kook de spinazie gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Pel de ui en snipper hem fijn.
  3. Pers de look.
  4. Verhit de Solo en bak daarin de ui en de look.
  5. Voeg de uitgelekte spinazie toe en roer goed.
  6. Doe hierbij de rozijnen en de pijnboompitten en meng goed door elkaar.
  7. Kruid met peper. Dek af met een deksel en laat even stomen.
  8. Kruid de zalm met de vijfkruidenpeper.
  9. Verwarm de grill en leg de zalm eronder tot hij goed doorbakken is (10 minuten).
  10. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. erveer op elk bord een moot zalm op een bedje spinazie. Schik daarnaast de pasta.
Solo