Gegrilde zalm met kroketjes van koolraap

234 35 Gemiddelde moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 600 g zalmsteaks
  • 16 zwarte olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 koffielepels Thaise vissaus
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 350 g bloemige aardappels
  • 350 g koolraap
  • 2 eieren
  • Solo
  • peper en zout
  • bloem
  • paneermeel
  • Solo frituurolie
  1. Ontpit de olijven en snij ze klein.
  2. Voeg de kappertjes, het citroensap, de vissaus en 6 eetlepels olijfolie toe.
  3. Roer goed door.
  4. Schil de aardappels en de koolraap en snij ze in stukken.
  5. Kook ze in water gaar in zo'n 20 minuten.
  6. Giet af, laat drogen of stoom droog.
  7. Scheid één ei.
  8. Pureer de aardappels en de koolraap met een knijper of in de groentemolen.
  9. Voeg de eidooier, de Solo, peper en zout door de puree. Laat afkoelen.
  10. Klop het andere ei los.
  11. Vorm van de koude puree aardappelkroketjes.
  12. Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het fijne broodkruim.
  13. Bak er niet teveel tegelijk in olie van 180 °C tot ze goudbruin zijn.
  14. Laat uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in een oven van 70 °C.
  15. Verhit een beetje Solo in een pan.
  16. Bak de zalm 2 minuten aan iedere kant.
  17. Bestrooi met wat zout en peper.
  18. Serveer de vis op een bord en bestrijk met de olijvenbereiding.
  19. Garneer met goudbruine kroketjes.
Solo