Gegrilde zalm met citroen en sojasaus

10 50 0 5
Aantal personen:
  • 2 zalmfilets met vel (300gr)
  • 3 el droge witte wijn
  • 3 el vers citroensap
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 th olijfolie + olijfolie voor het bestrijken van de vis
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  1. Neem een kom waar 2 zalmfilets inpassen en schenk de wijn, het citroensap en de sojasaus erin.
  2. Voeg het zout, de 11/2 theelepel olijfolie en de geperste knoflook toe en schud goed tot alle ingrediënten zijn gemengd.
  3. Voeg de zalmfilets toe, sluit de zak en leg deze ± 40 minuten in de koelkast.
  4. Keer tussentijds eenmaal.
  5. Neem een grillpan.
  6. Neem de vis uit de zak en bewaar de marinade.
  7. Kwast de pan in met olijfolie en leg de zalm met de velkant naar beneden.
  8. Grilleer de zalm ± 5 minuten.
  9. Bestrijk de vis vervolgens met de achtergehouden marinade en bestrijk ook heel dun met olijfolie.
  10. Keer de zalm voorzichtig en grilleer nog 2 minuten tot de vis lichtroze van kleur is.
  11. Was de lente-uitjes, snijd ze in diagonale stukjes en garneer de zalm hiermee. lekker met tagliatelli en gegrilde groene asperges.
Veerle Verbrug