GEGRILDE VIJGEN met ITALIAANSE RAUWE HAM.- figues grillees au jambon cru.

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetl jus d'orange
  • 6 verse vijgen
  • 6 plakken Italiaanse rauwe ham [ Parmaham ]
  • 24 blaadjes verse salie [ facultatief ]
  1. OPMERKING: de salie heeft een overheersende smaak. Als je dat niet zo lekker vindt, kun je ze ook weglaten.
  2. Smelt de boter in een klein pannetje, totdat hij bruist. Doe de gesmolten boter in een schaal en voeg de jus d'orange toe. Goed mengen.
  3. Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd iedere plak ham in vier gelijke repen. Leg een blaadje salie op het onderste deel van een vijgenpartje. Rol de vijgenpartjes in een reep ham, het salieblaadje moet gedeeltelijk zichtbaar zijn. Vouw de ham eventueel aan het uiteinde van de vijg een stukje terug. Leg de vijgenpartjes in een vuurvaste schaal en bedruip met de botermarinade.
  4. Verwarm de grill voor op de laagste stand. Zet de schaal met de vijgen in de grill totdat de ham een beetje knapperig is. Serveer direct.
  5. TIP
  6. U kunt dit gerechtje ruim van tevoren voorbereiden, afdekken met folie, en vlak voor gebruik grillen. De vijgen op tijd uit de koelkast halen zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
kok Kimberley