Gegrilde tonijn met tomatensalsa

12 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 stukken tonijn van 200gr - 6 tomaten - 1/2 komkommer - 1 rode ui - handvol verse oregano - handvol verse koriander - 3 el kappertjes - sap en zeste van 1 limoen - 2 el chilisaus - 2 el olijfolie - 1 tl sambal oelek - Pezo
  1. Was de tomaten en komkommer. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Hak de ui en fijne kruiden fijn. Rasp de limoenschil.
  2. Voor de dressing meng je de kappertjes, chilisaus, olie en sambal. Voeg de limoenzeste en -sap toe naar eigen smaak.
  3. Meng de dressing onder de tomaten, komkommer, ui en fijne kruiden. Breng de tomatensaus op smaak met pezo.
  4. Serveer de salsa bij gegrilde tonijn of zwaardvis.
  5. Smakelijk!
nicro