Gegrilde tonijn met saté van primeurgroentjes en roquette

102 30 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 1 bussel jonge wortelen
  • 100 g lange witte radijzen
  • 600 g rode tonijnfilet
  • 1 bosje notensla
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g groene asperges
  • 50 g babymaïs
  • 150 g gele en groene courgettes
  1. Maak de primeurs schoon en blancheer ze.
  2. Spies de primeurs op een satéstokje , kruid met peper en zout en bak ze kort aan in een pan.
  3. Verdeel de tonijn in 4 mooie stukken en gril deze.
  4. Let er wel op dat de tonijn mooi roze blijft.
  5. Schik de tonijn op de notensla, leg de spies met primeurs schuin op de tonijn en werk af met olijfolie en pijnboompitten.
Solo