Gegrilde tonijn met prinsessenboontjes, citroen, knoflook en ei

722 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • zout en peper
  • 1 eetlepel Solo
  • 250 g prinsessenboontjes
  • 4 moten tonijn van 220 g elk en 3 cm dik
  • Bertolli extre vergine
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • citroen (fijngesneden zeste van een halve citroen)
  1. Kook de eieren hard in 10 minuten, pel ze en wrijf ze door een zeef.
  2. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar.
  3. Laat ze schrikken in ijswater en laat ze nadien goed uitlekken.
  4. Verhit de Solo in een pan en fruit er de knoflook in.
  5. Doe er de boontjes bij en warm goed door.
  6. Kruid met de citroenzeste, peper en zout en meng er voorzichtig de fijngewreven eieren onder.
  7. Houd warm.
  8. Wrijf de tonijnmoten in met olijfolie en grill ze gedurende een 5-tal minuten op de barbecue.
  9. Kruid nadien met peper en zout.
  10. Serveer met de boontjes en zuiderse saus naar keuze.
Solo