GEGRILDE TONIJN met COURGETTE en BASILICUMBOTER

7 25 0 5
Aantal personen:
  • 2 verse tonijnmoten van 150 gram
  • 50 gram zachte roomboter
  • 3 eetl verse basilicum
  • 1 tn knoflook
  • 1 theel balsamico-azijn
  • 1 courgette
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • zout en peper
  1. Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen.
  2. Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe in stukjes
  3. Laat dit mengsel afkoelen en roer de rest van de boter met de balsamicoazijn erdoor.
  4. Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol het op tot een worstje. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
  5. Snijd de courgette in kleine blokjes en de olijven in vieren.
  6. Snijd de basilicumboter in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan en schep de courgetteblokjes en olijven erdoor.
  7. Voeg zout en peper toe en smoor de courgette afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
  8. Verwarm de grilpan voor,en gril de moten tonijn aan iedere kant een halve minuut het moet vanbinnen nog mooi rood zijn.
  9. .
  10. Schep de gesmoorde courgette op twee warme borden.
  11. Leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.
  12. Lekker met pasta.
  13. .
kok Kimberley