Gegrilde tilapia in tomatensaus

36 35 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 grote ui
  • 125 g chorizoworst
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 1.5 blik tomatenblokjes op sap (à 400 g)
  • 1 scheut (sherry)azijn
  • 1.5 tl honing
  • 600 g tilapiafilet
  • 50 g groene (gevulde) olijven
  • peper en zout
  1. Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in blokjes en halveer de olijven.
  2. Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de uisnippers en blokjes chorizo ongeveer 3 minuten. Voeg dan de blokjes tomaat met sap, de azijn en de honing toe.
  3. Breng aan de kook en laat de saus zonder deksel ongeveer 15 minuten pruttelen.
  4. Bestrijk de tilapiafilet met vloeibare margarine. Verwarm de grillpan en grill de stukken vis 6 à 8 minuten.
  5. Schep de olijven door de saus en laat ze nog even warm worden. Kruid de vis met peper en zout. Serveer de vis en schep de saus ernaast.
Solo