gegrilde tarbotfilets met mediterrane groentecompote

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 middenstukken van tarbot, elk 125g
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 kleine courgette
  • 4 draadjes saffraan
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr kappertjes
  • 1/2 dl olijfolie
  • peper en zeezout
  • gehakte bieslook
  1. schil de paprika's , ontdoe van pitten en zaadlijsten; Snij het vruchtvlees van de paprika's en van de courgette in blokjes. Blancheer ze in gezouten kokend water tot ze beetgaar zijn en spoel meteen in koud water. Stoof voor het opdienen de groenteblokjes aan in wat olijfolie, samen met de fijngehakte knoflook en saffraan. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf de tarbotfilets in met olijfolie en bak met grillpatroon in een grillpan. Bakken en een halve slag draaien, zodat ruitpatroon ontstaat. Kruid met zeezout en versgemalen peper. Dresseer de vis op warme borden en lepel de groentecompote errond. Bestrooi de tarbot met kappertjes en fijngesneden bieslook.
NelekeP