Gegrilde ribeye met pittige kruiden-'rub'

1 25 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 1 kg kleine aardappeltjes
  • 4 dunne ribeye biefstukken (of entrecote)
  • 5 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (tijm en rozemarijn)
  • cayennepeper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blokje Knorr Original Bouillon Vlees
  • 600 g flageolets (of tuinboontjes)
  1. Zet de aardappeltjes (met schil) op in een laag koud water en kook ze in 15-20 minuten gaar. Afgieten en opschudden met 1 eetlepel fijngehakte tuinkruiden.
  2. Meng 4 el fijngehakte tuinkruiden met 1-2 theelepel cayennepeper (hoe meer, hoe heter!) en 3 eetlepels olijfolie. Verkruimel de bouillontablet erdoor. Meng goed.
  3. Wrijf het vlees rondom goed in met het mengsel en laat kort trekken.
  4. Kook ondertussen de flageolets in ruim kokend water in ca. 7 minuten gaar.
  5. Afgieten en opschudden met 1 eetlepel olie en naar smaak wat peper en zout.
  6. Verhit een grillpan en grill hierin de ribeye 2-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid.
  7. Verdeel de aardappeltjes in de schil, de flageolets en de gegrilde ribeye over 4 borden.
Knorr