Gegrilde poon op een bedje van linzensalsa

250 40 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 200 g groene linzen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 limoen
  • 6 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 grote tomaat
  • 1 eetlepels verse koriander
  • zout en peper
  • 8 poonfilets met vel
  • 100 g veldsla
  1. Kook de linzen 20 tot 30 minuten met de wortel, de ui in twee helften en het laurierblad.
  2. Laat uitlekken en verwijder de smaakmakers.
  3. Pers de limoen uit.
  4. Breng de linzen op smaak met 5 eetlepels olijfolie en het limoensap, op een paar druppels sap na.
  5. Zet intussen de grill aan.
  6. Snij de rode ui en de paprika in niet te kleine stukjes.
  7. Ontvel de tomaat door hem kruislings in te snijden en onder te dompelen in kokend water.
  8. Verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in stukjes.
  9. Meng de rode ui, de paprika, de tomaat en de koriander door de linzen.
  10. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  11. Gril de poonfilets gedurende 4 minuten per kant onder de hete grill of in een grillpan.
  12. Maak een bedje van de linzensalsa en leg de warme vis erop.
  13. Besprenkel de poon met de laatste eetlepel olijfolie, de laatste druppels limoensap, peper en zout.
  14. Leg er een plukje veldsla naast.
Solo