Gegrilde pikante kip

10 65 0 5
Aantal personen:
  • 200 g yoghurt
  • 3 el + 1 tl pikante tandoori- of currypasta (pot)
  • 1 teentje look
  • 1 bosje verse koriander
  • 35 g Basmati rijst
  • 4 kipfilets
  • 0.5 geschilde komkommer
  • 1 el 1 witte wijnazijn
  • snuifje cayenne peper
  • 25 g Becel Bakken en Braden vloeibaar
  1. Voorbereiding
  2. Pel de look en pers het uit. Hak de koriander fijn. Meng 3 el yoghurt met de curry ‘pasta’, de look en de koriander (bewaar nog 1 eetlepel voor later). Wrijf dit mengsel op de kip, dek de schaal af en plaats het in de koelkast gedurende 30 minuten.
  3. Bereiding
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Rasp de komkommer grof en laat hem ca. 15 minuten in een vergiet uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit. Meng de komkommer met de overschot van de yoghurt, de wijnazijn en de cayenne peper.
  6. Verwarm een grillpan en grill de kip een 15 à 20 minuten, aan beide kanten, tot deze goudbruin en gaar is.
  7. Meng de Becel Bakken en Braden samen met 1 tl pikante saus en 1 el koriander. Roer dit mengsel door de rijst.
  8. Serveer de kip met de rijst en de komkommer.
Becel