Gegrilde pesto-karbonaadjes met gegrilde courgette en paprika

10 25 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 karbonaadjes
  • zout, peper
  • 3 el Bertolli Pesto alla Calabrese
  • 1 courgette
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 2 kleine ciabattabroodjes
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  1. Steek de barbecue aan of zet de grill op de hoogste stand. Bestrooi de karbonaadjes aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met een dun laagje pesto. Was de courgette en paprika’s. Snijd de courgette in de lengte in vier. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd elke helft in drie stukken. Snijd de broodjes door en besprenkel de snijvlakken met een beetje olie. Leg een groot stuk aluminiumfolie op het grillrooster en vet het in met een beetje olie. Leg de karbonaadjes en groenten op de folie en grill gedurende ca. 15 min. tot alles bruin en gaar is. Keer geregeld om en bestrijk zowel de groenten als het vlees af en toe met een beetje van de pesto. Leg op het laatst ook de broodjes op het rooster en laat ze bruin worden. Verdeel het gegrilde vlees, de groenten en het brood over 2 borden.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht